Zdieľanie

Zdravie: Záchranári nacvičovali zásahy pri športových podujatiach Bratislava 23. apríla (TASR) - Zásahy v prostredí veľkých športových plôch boli témou súťažného vzdelávacieho ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 04.05.2024 categoryDenné správy commentsČítané 200x

Bratislava 23. apríla (TASR) - Zásahy v prostredí veľkých športových plôch boli témou súťažného vzdelávacieho podujatia, ktoré sa v utorok konalo na bratislavskom Tehelnom poli. Jednotky záchranárov si precvičovali postup v situáciách, ktoré počas športových podujatí s veľkou návštevnosťou môžu nastať.
Organizátor vzdelávacieho podujatia Kristián Sedlák z AP Rescue upozornil, že vzdelávanie záchranárov, ktorí poskytujú zdravotnú službu na športových plochách, je dôležitou súčasťou ich kontinuálneho vzdelávania. Pripomenul, že počet zásahov záchranárov v tomto prostredí pribúda, neraz ide aj o riešenie život ohrozujúcich stavov, ako je napríklad zástava obehu. "Každé športovisko má iné špecifiká pre samotný zásah a celkovú koordináciu zložiek," pripomenul Sedlák.
Súčasťou vzdelávacieho podujatia bolo šesť stanovíšť, na ktorých si 13 tímov trénovalo svoje vedomosti a zručnosti pri oživovaní pacienta, anafylaktickom šoku, kardiostimulácii, polytraume, cievnej mozgovej príhode a v technickej úlohe.
Víťazom prvého ročníka sa stala posádka študentov SZU Anton Rafaj a Matúš Janiga.


em ima

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama