Zdieľanie

Zdravie: MZ od februára zaradilo do rezidentského štúdia 20 lekárov Bratislava 16. februára (TASR) - Od 1. februára bolo do rezidentského štúdia zaradených 20 lekárov, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 27.04.2024 categoryDenné správy commentsČítané 255x

Bratislava 16. februára (TASR) - Od 1. februára bolo do rezidentského štúdia zaradených 20 lekárov, a to špecializačných odborov všeobecné lekárstvo, pediatria, detská psychiatria a fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia. Pre TASR to uviedli z komunikačného oddelenia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.
Zaraďovanie lekárov a sestier do rezidentského štúdia prebieha každoročne 1. februára a 1. októbra. Možno sa doň prihlásiť na štyroch univerzitách, a to na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave, Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, Jesseniovej lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Martine a Lekárskej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.
Rezidentské štúdium má podľa rezortu pomôcť pri zabezpečení dostatočného počtu lekárov a znížení vekového priemeru v odboroch všeobecné lekárstvo, pediatria aj v iných nedostatkových špecializáciách.


rt mia

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama