Zdieľanie

Vláda: Strategické riadenie zdravotníctva treba podľa NKÚ zlepšiť Bratislava 17. apríla (TASR) - Strategické riadenie slovenského zdravotníctva je potrebné zlepšiť. Odporúča to Najvyšší ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 30.04.2024 categoryDenné správy commentsČítané 94x

Bratislava 17. apríla (TASR) - Strategické riadenie slovenského zdravotníctva je potrebné zlepšiť. Odporúča to Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR na základe vykonaných kontrol v tomto a dvoch predchádzajúcich rokoch. Vyplýva to z materiálu, ktorý v stredu vzala vláda na vedomie.
"Dlhodobo neuspokojivé výsledky slovenského zdravotníctva poukazujú na vážne systémové problémy fungovania tohto sektora. Jedným z faktorov tohto stavu je podfinancovanie slovenského zdravotníctva, no je zrejmé, že to nie je jediný dôvod. Obdobne dôležitým faktorom je nedostatočné strategické riadenie rezortu," priblížili kontrolóri.
Vykonané kontroly podľa nich ukázali aj ďalšie nedostatky, ako nedostatočná implementácia systému DRG, nedostatočná kvalita a dostupnosť zdravotníckych dát či pretrvávajúca zadlženosť zdravotníckych zariadení.


akb mj

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama