Zdieľanie

Republika kritizuje súčasnú situáciu v zdravotníctve Bratislava 24. marca (TASR) - Zdravotníctvo bude pre mimoparlamentné hnutie Republika prioritou. Jej predseda Milan ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 18.04.2024 categoryDenné správy commentsČítané 203x

Bratislava 24. marca (TASR) - Zdravotníctvo bude pre mimoparlamentné hnutie Republika prioritou. Jej predseda Milan Uhrík očakáva, že bude aj veľkou témou predvolebnej kampane. Kritizuje súčasnú situáciu v zdravotníctve, viní z nej "amaterizmus" dočasne poverenej vlády.
"Zdravotníctvo trápi drvivú väčšinu Slovenska a mnohí ľudia ho považujú za tému, ktorú by mali politici najviac riešiť, no napriek tomu je stále v úzadí," skonštatoval na piatkovej tlačovej konferencii. Poukázal na medializované prípady, keď zdravotné poisťovne nechceli pacientom preplatiť drahé lieky na výnimky.
Predseda tímu pre zdravotníctvo hnutia Andrej Janco skonštatoval, že situácia je najproblematickejšia najmä v ambulantnom sektore. Skritizoval, že dočasne poverený premiér Eduard Heger ešte neuvoľnil avizovaných 283 miliónov eur pre ambulancie.


akb ala tur

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama