Zdieľanie

NRSR: O novele k študentom zdravotníckych škôl sa bude rokovať zrýchlene Bratislava 30. apríla (TASR) - Novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti prerokuje Národná rada (NR) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 17.05.2024 categoryDenné správy commentsČítané 137x

Bratislava 30. apríla (TASR) - Novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti prerokuje Národná rada (NR) SR v skrátenom legislatívnom konaní. Poslanci o tom rozhodli v utorkovom hlasovaní.
Novela reaguje na akútny nedostatok pracovníkov v zdravotníctve. Navrhuje sa v nej, aby odbornú pracovnú činnosť v povolaniach praktická sestra - asistent, zubný asistent a sanitár mohli od leta vykonávať aj študenti daných odborov.
Opatrenie má posilniť zabezpečenie poskytovania zdravotnej starostlivosti v období čerpania letných dovoleniek zdravotníckymi pracovníkmi. Zároveň má podporiť motiváciu študentov a zlepšiť ich adaptáciu v zdravotníckych zariadeniach.
Úprava má tiež zjednodušiť zaraďovanie zdravotníckych pracovníkov do špecializačného štúdia vrátane rezidentského štúdia. Má umožniť zamestnávanie rezidentov aj poskytovateľom ambulantnej zdravotnej starostlivosti. Okrej iného má upraviť i podmienky na vydávanie a uverejňovanie minimálnych štandardov pre špecializačné a certifikačné študijné programy aj pre študijné programy sústavného vzdelávania.


akb rt sum tur

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama