Zdieľanie

LOZ: Cenu Dávida získala bývalá predsedníčka ÚDZS R. Bláhová a lekár M. Mendel Bratislava 24. apríla (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) udelilo v sobotu (20. 4.) Cenu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 03.05.2024 categoryDenné správy commentsČítané 108x

Bratislava 24. apríla (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) udelilo v sobotu (20. 4.) Cenu Dávida za rok 2023 bývalej predsedníčke Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Renáte Bláhovej a dlhoročnému členovi lekárskych odborárov Miroslavovi Mendelovi za ich dlhodobý prínos pre slovenské zdravotníctvo. O laureátoch rozhodol celoslovenský Klub predsedov LOZ. TASR o tom informoval predseda LOZ Peter Visolajský.
Bláhovú vo februári odvolali z pozície predsedníčky ÚDZS. "Aktívne kritizovala vplyv finančných skupín v zdravotníctve a pričinila sa o zastropovanie zisku zdravotných poisťovní na jednom percente," uviedol Visolajský. Podotkol, že LOZ zatiaľ cenu udelilo len dvom nelekárom. Mendel pôsobí ako plastický chirurg v Nemocnici Ružinov patriacej pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava. "Je dlhodobo obetavým členom LOZ-u, ktorý sa zaslúžil o rozvoj lekárskych odborov v Bratislavskom kraji a za zlepšenie slovenského zdravotníctva ako takého," priblížil predseda LOZ.
Cena Dávida je podľa Visolajského prejavom vďaky ľuďom, ktorí pomáhajú zlepšovať slovenské zdravotníctvo a podmienky pacientom. "Veľmi som vďačný za každé menšie i väčšie víťazstvo v tomto vytrvalom zápase. Keďže každý rok sa na Slovensku objavia ľudia hodní tohto ocenia, napĺňa ma to optimizmom v túto krajinu. Budúcnosť slovenského zdravotníctva môže byť vďaka nim lepšia," skonštatoval.


rt tur

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama