Zdieľanie

Deň zdravia s UNLP ponúka bezplatné preventívne vyšetrenia a poradenstvo Košice 7. mája (TASR) - Bezplatné preventívne vyšetrenia a poradenstvo v utorok ponúkne 30-členný tím ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 19.05.2024 categoryDenné správy commentsČítané 91x

Košice 7. mája (TASR) - Bezplatné preventívne vyšetrenia a poradenstvo v utorok ponúkne 30-členný tím lekárov a sestier z Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice v priestoroch výstavnej plochy prízemia obchodného centra na Moldavskej ceste. Odborníci z rôznych oblastí medicíny budú pri príležitosti 100. výročia vzniku nemocnice verejnosti k dispozícii od 14.00 do 20.00 h. TASR o tom informovala vedúca komunikačného odboru UNLP Ladislava Šustová.
V rámci Dňa zdravia s UNLP si záujemcovia budú môcť napríklad nechať odmerať tlak, kyslík a cukor v krvi, ale aj vnútroočný tlak či tuk. K dispozícii bude tiež vyšetrenie znamienok, očkovanie proti HPV vírusu a testovanie, ako aj ošetrenie po úrazoch a pohryznutiach. Verejnosti poskytnú aj informácie o inkontinencii, prevencii rakoviny prsníkov a semenníkov. Chýbať nebudú odporúčania na rehabilitačné cvičenia, ale aj poradenstvo týkajúce sa ústneho zdravia, správnej výživy a diéty, či výmeny kolenných a bedrových kĺbov.
Súčasťou podujatia bude zároveň výstava sprevádzajúca 100-ročnou históriou druhej najväčšej slovenskej nemocnice. "Návštevníci budú môcť oceniť aj práce našich pacientov z I. psychiatrickej kliniky, II. psychiatrickej kliniky a Oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie v rámci ergoterapie a arteterapie," dodala Šustová s tým, že výstava historických fotografií a pacientskych prác potrvá do 19. mája.


sem mj

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama