Zdieľanie

V UNIKLINIKE rozšírili ponuku výkonov v gynekologickej ambulancii Medicínsko-diagnostické centrum UNIKLINIKA kardinála Korca v Prievidzi, ktoré vybudovala a prevádzkuje spoločnosť UNIPHARMA...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 24.04.2024 categoryZaujímavosti

Prievidza 10. 4. 2015 – Medicínsko-diagnostické centrum UNIKLINIKA kardinála Korca v Prievidzi, ktoré vybudovala a prevádzkuje spoločnosť UNIPHARMA – 1.slovenská lekárnická akciová spoločnosť, rozšírilo ponuku výkonov v rámci gynekologickej ambulancie. Okrem komplexných gynekologických vyšetrení a preventívnych prehliadok sa ambulancia zameriava na konzultácie pri problémoch s otehotnením.



Zavedenie tejto novinky odôvodnil Juraj Furo, vedúci lekár gynekologickej ambulancie:
„V súčasnej dobe pozorujeme, že stále viac párov má problém s otehotnením. Dôvodov môže byť viacero – vek nad tridsať rokov, systémové ochorenia, nesprávna životospráva a iné,“ zároveň dodáva: „dôležité je prísť k lekárovi včas, to znamená, ak sa napriek snahe nedarí otehotnieť viac ako rok pri nechránenom pohlavnom styku.“



Komplexné gynekologické vyšetrenie zahŕňa podrobnú anamnézu a jej priebežnú aktualizáciu, odborné poradenstvo a poučenie, komplexné gynekologické vyšetrenie vrátane palpačného vyšetrenia prsníkov a ultrasonografiu.
„ V rámci preventívnej starostlivosti sa zameriavame na včasné zachytenie rakoviny maternice a prsníka. Na základe verejného zdravotného poistenia sa u žien vo veku 18– 64 rokov vykonáva cytológia biologického materiálu z krčka maternice.
Prvé dva odbery sa realizujú v ročnom intervale a v prípade negatívnych výsledkov sa pokračuje v trojročnom intervale do veku 64 rokov,“ vysvetlil Juraj Furo. Na mamografiu hradenú poisťovňou z verejného zdravotného poistenia majú nárok ženy vo veku 40 – 69 rokov raz za dva roky.



Rozsah vyšetrení Gynekologickej ambulancie Unikliniky kardinála Korca je široký: „V gynekologickej ambulancii denne poskytujeme komplexnú gynekologickú starostlivosť poisteným pacientkam všetkých poisťovní v SR, vyšetrujeme aj pacientky poistené v inom členskom štáte EU, a vyšetríme aj nepoistené pacientky,“ dodal J. Furo.

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama