Zdieľanie

ÚVZ: Týždeň otvorených dverí poradní zdravia prinesie viacero aktivít Bratislava 10. apríla (TASR) - Týždeň otvorených dverí poradní zdravia na úradoch verejného zdravotníctva prinesie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 28.03.2024 Zobrazené: 423752x categoryZaujímavosti

Bratislava 10. apríla (TASR) - Týždeň otvorených dverí poradní zdravia na úradoch verejného zdravotníctva prinesie viacero aktivít. Záujemcovia môžu okrem iného podstúpiť bezplatnú analýzu so zameraním na vyšetrenie nadváhy a obezity. Bude sa konať od 11. do 14. apríla. Organizujú ho Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR a regionálne úrady verejného zdravotníctva pri príležitosti 75. výročia vzniku Svetovej zdravotníckej organizácie a 30. výročia vzniku poradní zdravia na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.
"Naše poradne zdravia budú okrem odborných prednášok a diskusií pri tejto príležitosti poskytovať analýzu zloženia tela (telesný a viscerálny tuk, stav kostrového svalstva, bazálny metabolizmus) a analýzu krvných lipidov (LDL, HDL a celkový cholesterol, triglyceridy). Najväčším benefitom pre návštevníkov však bude možnosť analýzy rizika rozvoja chronických ochorení, a v nadväznosti na výsledky a plánovanú dostupnosť v regióne ponuka odborného výživového a pohybového poradenstva," priblížila.
Poradne zdravia sú podľa Račkovej určené pre ľudí, u ktorých možno predchádzať ochoreniam vďaka včasnému vylúčeniu zdravotných rizík. "V prípade, že výsledky meraní zdravotných rizík ukážu na potrebu ďalších vyšetrení, návštevníkovi je odporúčaná návšteva svojho praktického lekára. Samotná liečba diagnostikovaného či rozvinutého ochorenia už totiž patrí pod dohľad všeobecných alebo špecializovaných lekárov," povedala. V poradniach zdravia sú podľa jej slov záujemcovia vítaní počas celého roka.




Štítky :

lekari reklama

lekari reklama