Zdieľanie

Pre zdravie svojho dieťatka môžete urobiť viac Vysoko presný DNA test dieťatka, ktorý odhalí  až 87 ochorení je už možné urobiť aj ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 29.03.2024 categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

„Chlapec či dievča? Na tom nezáleží, len aby bolo zdravé“. Takto uvažujú azda všetci budúci rodičia. Smutná pravda ale je, že každý rok sa na svete narodí až 7,9mil. detí s genetickými ochoreniami. Mnohé z týchto detičiek po narodení pekne prospievajú a rodičom ba dokonca lekárovi sa môžu zdať úplne zdravé.

Vieme, že najdôležitejším predpokladom úspešnej liečby väčšiny ochorení je ich včasná diagnostika.Práve skorá diagnostika veľkej časti genetických ochorení pomôže predísť nevratným zmenám na organizme dieťatka, či dokonca zachrániť jeho život. Aj preto musí zo zákona na Slovensku každé narodené dieťatko absolvovať ešte v pôrodnici skríning na zriedkavé ochorenia. Test sa robí biochemickou metódou hmotnostnej spektrometrie, ktorá nie je taká presná, ako genetické testovanie.

Zistite či je Vaše dieťa skutočne zdravé

NOVA TEST ponúka vysoko presný DNA skríning, ktorý dokáže odhaliť prítomnosť až 87 ochorení . Zoznam testovaných ochorení bol vybraný v spolupráci s odborníkmi z americkej asociácie pre lekársku genetiku. Hlavnými kritériami boli častosť výskytu ochorenia a ťažkosti v prípade neliečenia ochorenia.

Ak máte akékoľvek podozrenie, že Vaše dieťatko prospieva horšie alebo by mohlo trpieť genetickým ochorením (choroba v rodine, častý plač dieťatka či jeho zaostalosť v psychomotorickom vývoji), môžete mu tento test spraviť jednoducho, bezbolestne aj bez zdravotníckeho pracovníka v pohodlí domova.

NOVA TEST navyše poskytuje údaje o metabolizácii 32 liekov , takže vaše dieťa dostane informáciu pre celý svoj život , či sa niektorým liekom má vyhnúť, respektíve, či a ako bude treba upraviť dávkovanie.

Najväčšie výhody NOVA TESTU:

PRESNOSŤ TESTU

Presnosť genetického testu Nova je viac ako 99%. (Metódabiochemickej hmotnostnej spektrometrie, používaná pri novorodeneckom skríningu v nemocniciach, nie je taká presná a pomerne bežne sa stáva, že výsledky sú falošne pozitívne.)

TEST JE VHODNÝ AJ PRE STARŠIE DETI

Veľkou výhodou testu je, že je vhodný od narodenia až do 5 roku veku dieťaťa.

JEDNODUCHOSŤ A BEZBOLESTNOSŤ TESTU

DNA dieťatka sa testuje zo slín, takže odber je veľmi jednoduchý a bezbolestný. Je možné urobiť ho aj doma bez prítomnosti zdravotníckeho pracovníka. Doručenie odberovej sady a následné odoslanie do laboratória stačí dohodnúť telefonicky s reprezentantom spoločnosti. Výsledkovú správu dostanete do 30 kalendárnych dní.

VÝSLEDKY AJ S ODORNÝM PORADENSTVOM

S interpretáciou výsledkov Vám pomôže lekársky genetik spoločnosti Zentya, ktorý má dlhoročnú klinickú prax. Rovnako pomôže aj s nasmerovaním ďalších krokov v prípade potreby.

Pre viac informácií o NOVA TESTE navštívte:

http://www.novatest.sk/

Pomôžte nám šíriť informácie o tejto možnosti a staňte sa fanúšikom FB stránky NOVA TEST :

https://www.facebook.com/novatestslovensko/

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama