Zdieľanie

Podporte zdravie aj správny vývoj dieťaťa Starostlivosť o detské zdravie sa od toho dospelého výrazne líši.

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 20.04.2024 categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Odlišnosť starostlivosti o zdravie dieťaťa a dospelého nie je len v množstve výživných látok, ale aj v ich správnych kombináciách. Pri deťoch je navyše potrebné zohľadniť, čo v určitej vývojovej fáze skutočne potrebujú. Batoľa má iné požiadavky ako školák. Poznáte spôsob ako optimálne podporiť zdravie a správny vývoj dieťaťa v konkrétnom období jeho vývinu?

Počas rastu dieťaťa sa menia aj jeho potreby

Základom je okrem vyváženej stravy aj pohyb, ideálne vonku, dostatočné množstvo podnetov rozvíjajúcich mozgové funkcie a samozrejme aj kvalitný odpočinok. Práve strava zohráva v zdraví dieťaťa dôležitú úlohu. Dostatočný prísun živín, vitamínov a stopových prvkov je pre zdravý vývoj dieťaťa kľúčový. Bohužiaľ, množstvo živín, ktoré sú obsiahnuté v priemernej strave dnešných detí častonestačína uspokojenie potrebných denných dávok. V súčasnej dobe má podľa odborníkov viac ako 30% batoliat nedostatok vápnika a železa. Deficit vitamínu D je dokonca viac ako 60%.

Aby ste dieťaťu zaistili všetko, čo potrebuje a umožnili mu tak správny vývoj, je vhodné k pestrej strave pridať výživové doplnky určené špeciálne pre deti . Nový rad produktov FUTURA, na ktorého vývoji sa podieľali poprední pediatri, zohľadňuje potreby dieťaťa v konkrétnej vekovej kategórii. Spája v sebe viac ako 20 ročné skúsenosti s obľúbenými detskými multivitamínmi Marťankovia a moderné požiadavky na výživu detí.

Potreby dieťaťa na zdravý vývoj podľa jeho veku

Medzi základné charakteristiky detského rozvoja, tzv. vývojový trojuholník, patrí rast, imunita a správne fungovanie kognitívnych funkcií a mozgu, teda schopnosť učiť sa, sústrediť sa, krátkodobá a dlhodobá pamäť. Aké kombinácie látok sú pre jednotlivé vekové kategórie vhodné?

Vek 1 - 3 roky

Medzi prvým a tretím rokom života dieťaťa dochádza k rýchlemu rastu. Počas prvého roka vyrastie dieťa dokonca o 25 cm a strojnásobí svoju hmotnosť. Začína chodiť, spoznáva svet okolo seba. Spočiatku to robí len jeho ochutnávaním a dostáva sa do kontaktu s vonkajším svetom na detských ihriskách, krúžkoch pre batoľatá či materských kluboch. V tomto období je vhodné podporiť správny vývoj a rast detských kostí, čo zaisťuje vápnik a vitamín D3 doplnený o vitamín K2. Vitamín D3 prispieva k správnej funkcii detského imunitného systému, ktorý sa v tomto období intenzívne buduje. Vývoj pokračuje až do cca 10 rokov veku, a preto je nový rad Marťankovia Futura doplnený o aktívny antioxidant, vitamín C. Pre rozvoj vnímania, schopnosť učiť sa a kognitívne funkcie je produkt obohatený aj o dôležité železo.

Viac informácií nájdete na stránke:

https://www.martankovia.sk/products/futura/martanci-futura-1%E2%80%933-roky

Vhodný produkt: Marťankovia Futura 1 - 3, sirup, doplnok stravy.

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama