Zdieľanie

PREČO VAŠE 2% Z DANÍ PRE LIGU PROTI RAKOVINE? Na Slovensku pribudne každoročne vyše 30 000 ľudí s diagnózou rakovina. Je jednou z najvážnejších život ohrozujúcich chorôb. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 17.04.2024 Zobrazené: 226291x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Rakovina si vyberá svoju daň, znížiť ju pomôžu vaše 2%

Daňovníci majú aj tento rok možnosť darovať 2% zo svojich daní neziskovým organizáciám, občianskym združeniam či nadáciám. Fyzické a právnické osoby, ktoré podávajú daňové priznanie, tak urobia priamo v daňovom priznaní.

Aj vďaka nim každý rok tím Ligy proti rakovine z Bratislavy, Martina a Košíc zabezpečuje:

Bezplatná Onkoporadňa

Prostredníctvom Onkoporadne (0800 11 88 11, poradna@lpr.sk) ponúka možnosť celoročne sa poradiť so skúsenými odborníkmi v otázkach súvisiacich s onkologickou diagnózou, poradiť sa o sociálno-právnych záležitostiach a o problémoch súvisiacich s psychikou pacientov. Je možnosť konzultovať tiež otázky v oblasti výživy, informovať sa ohľadom prevencie či genetiky.

Bezplatná Sieť onkopsychológov

Onkopsychológovia pomáhajú onkologickým pacientom a ich blízkym v ťažkých chvíľach, počas onkologickej liečby a po nej. Poradenstvo a terapia sa realizujú na individuálnych či skupinových stretnutiach.

Jednorazový finančný príspevok

Ak sa ľudia s onkologickým ochorením dostanú do hmotnej núdze, môžu sa na LPR obrátiť so žiadosťou o jednorazovú finančnú výpomoc.

Bezplatná „Relaxačná týždňovka“

Na „Relaxačných týždňovkách“ môžu pacienti po prekonaní liečby či v štádiu doliečovania sa načerpať nové sily a získať nových priateľov, ktorých spája rovnaká životná situácia. Taktiež môžu získať cenné rady a pomoc od našich špecialistov na opätovný návrat do života.

Bezplatná „Rodinná týždňovka“

Rodiny, v ktorých jeden alebo obaja rodičia sú onkologickí pacienti, majú možnosť prežiť týždeň plný aktivít v spoločnosti ľudí, ktorí prežívajú podobné problémy. Na „Rodinnej týždňovke“ sa s ostatnými rodinami za asistencie odborníkov dozvedia, ako toto obdobie spoločne čo najlepšie zvládnuť.

Bezplatný „Náhradný domov“

Rodičia, ktorí prechádzajú náročným životným obdobím v dôsledku onkologického ochorenia ich dieťaťa, môžu byť v jeho blízkosti počas hospitalizácie v nemocnici. V Bratislave a v Košiciach LPR ponúka k dispozícii „Náhradný domov“, ktorý poskytuje všetky výhody plne vybavenej domácnosti.

Centrá pomoci Bratislava, Košice, Martin

V Centrách pomoci môžu pacienti denne navštevovať bezplatné kreatívne a edukačné kurzy, pohybové aktivity, využívať služby fyzioterapeutov, absolvovať výlety, kultúrne podujatia, stretávať sa s ľuďmi, ktorí sa ocitli v podobnej situácii ako oni.

Prevencia a informácie pre pacientov

Pre tých, ktorí chcú byť zodpovední k svojmu zdraviu, ponúka Liga proti rakovine preventívne a informačné brožúrky, letáky a kampane. Informuje o preventívnych prehliadkach, ktoré je potrebné absolvovať, o tom, ako si urobiť samovyšetrenie v pohodlí domova, ponúka užitočné informácie o prevencii i jednotlivých diagnózach.

Bezplatná podpora príbuzným a pozostalým - novinka roku 2019

Na základe dlhoročných skúseností LPR vznikli projekty určené na podporu príbuzným onkologických pacientov a pozostalým, ktorých blízki zomreli v dôsledku rakoviny. Obe tieto skupiny môžu využiť bezplatné individuálne sedenia alebo pravidelné podporné skupiny pod vedením onkopsychológov.

Srdečná vďaka všetkým!

Formulár na zaslanie 2 % a viac informácií o bezplatných projektoch pre pacientov a ich rodiny nájdete na www.lpr.sk

Liga proti rakovine SR, Brestová 6, 821 02 Bratislava

IČO: 00641219, právna forma: občianske združenie

Číslo účtu organizácie na zaslanie 2 % nie je potrebné

Centrá pomoci Ligy proti rakovine:

Bratislava

Brestová 6, 821 02, Bratislava – Ružinov

tel: 02/52 92 17 35

Košice

Paulínyho 63, 040 11, Košice

tel: 0 2/57 20 29 31

Martin

Kukučínová 2

036 01 Martin

tel: 043/324 04 87

Liga proti rakovine je tu pre onkologických pacientov, ich rodiny, aj pre zdravú populáciu už 30 rokov.

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama