Zdieľanie

NAJVZÁCNEJŠIA ZBIERKA OPÄŤ AJ V ULICIACH - Deň narcisov 2022 Na Slovensku pribudne ročne okolo 40 000 onkologických pacientov. Počas dvoch pandemických rokov boli ľudia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 29.03.2024 Zobrazené: 411875x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk


Na Slovensku pribudne ročne okolo 40 000 onkologických pacientov. Počas dvoch pandemických rokov boli ľudia s rakovinou ohrozenou skupinou. Verili však, že zdravotná starostlivosť sa pomaly začne zlepšovať. No dnes je v oblasti onkológie na Slovensku mnoho výziev a potreba riešenia mnohých problémov. Liga proti rakovine, tiež poznačená pandémiou, denne vníma túto potrebu a aktívne sa venuje každej oblasti, kde môže byť nápomocná – či už v riešení problémov jednotlivcov-pacientov, či pri riešení celospoločenských problémov v zdravotníctve. I preto po 2 rokoch pauzy organizuje 26. krát verejno-prospešnú zbierku DEŇ NARCISOV opäť aj v uliciach za pomoci dobrovoľníkov. Obracia sa na verejnosť s prosbou o prejav solidarity s ľuďmi, ktorí sa ocitli v náročnej životnej situácii, spôsobenej onkologickou diagnózou.


Na svete prebieha mnoho dôležitých zbierok, pre ľudí s rakovinou je však zbierka Deň narcisov tá najvzácnejšia. Prispieť na podporu ľudí s rakovinou môže každý. Liga proti rakovine pomáha onkologickým pacientom na Slovensku už 32 rokov.


Informácie o zbierke nájdete na www.dennarcisov.sk


Ako prispieť?


NARCIS MÔŽETE ZÍSKAŤ


28. 4. v uliciach Slovenska u našich dobrovoľníkov za dobrovoľný príspevok



28. 4. a 29. 4. v obchodoch Tesco a dm drogerie



ONLINE A SMS ZBIERKA


Od 21.4. do 6. 5. 2022 môžete prispieť prostredníctvom:



• SMS na 848 (hodnota SMS je 3 €)


• účtu zbierky SK09 0900 0000 0054 5454 5454


• QR kódu


• Kúpou virtuálneho narcisu v eshopoch v hodnote 3€: drmax.sk , topankovo.sk , zachej.sk a zlavadna.sk


PLATOBNÉ TERMINÁLY


Bezhotovostným príspevkom cez platobné terminály u vybraných dobrovoľníkov (BA, MT, KE) a tiež cez samoobslužné platobné terminály v bratislavských obchodných centrách Eurovea, Avion, Vivo, Bory a Nivy v Bratislave pri pobočkách Slovenskej sporiteľne.


KÚPA PRODUKTOV


Prispieť môžete aj kúpou:


trička od Lindex , ktoré navrhla Kristína Tormová - „Ty si dobrý narcis“ na https://shorturl.ae/XqrxQ


ponožiek a šatiek od Fusakle , z predaja ktorých budú 2€ venované Lige proti rakovine na https://shorturl.ae/zhfz8


produktov Curaprox – kúpou akéhokoľvek produktu žltej farby do 28. apríla v eshope či Smile Shopoch prispejete sumou 1€, ku ktorej Curaprox prispeje ďalšie 1€ na https://shorturl.ae/4DM3g


produktov Natures – zo všetkých objednávok, ktoré budú zrealizované od 21.4. do 6.5. pôjde 26% tržby pre Ligu proti rakovine. Na https://shorturl.ae/zHkZL



Prečo podporiť zbierku DEŇ NARCISOV?



Aj vďaka nej tím Ligy proti rakovine realizuje BEZPLATNÉ projekty:



ONKOPORADŇA


Prostredníctvom Onkoporadne (0800 11 88 11, poradna@lpr.sk) majú pacienti možnosť každodenného poradenstva s odborníkmi z rôznych oblastí.



SIEŤ ONKOPSYCHOLÓGOV


Onkopsychológovia LPR sú k dispozícii onkologickým pacientom a ich blízkym naprieč Slovenskom v ťažkých chvíľach počas liečby i po nej.



JEDNORAZOVÝ FINANČNÝ PRÍSPEVOK


Ak sa ľudia s onkologickým ochorením ocitnú v hmotnej núdzi, môžu sa obrátiť so žiadosťou o finančnú výpomoc.



„VYSTRIHAJ SA SLOVENSKO!“


Pre onkologické pacientky, ktoré prišli v dôsledku liečby o vlasy, zabezpečujú ručne vyrobené parochne zo živých vlasov a parochne z umelých vlasov.



PODPORNÉ SKUPINY PRE PRÍBUZNÝCH A POZOSTALÝCH


Onkologické ochorenie zasahuje celú rodinu. LPR poskytuje psychologickú podporu aj blízkym, ktorí sa starajú o pacienta a tiež tým, ktorí svojho blízkeho stratili.



RODINNÉ A RELAXAČNÉ POBYTY


Pobyty poskytujú relax, ponúkajú program pod odborným vedením prispôsobený potrebám pacientov a ich rodín.



„NÁHRADNÝ DOMOV“


V Bratislave a Košiciach zabezpečujú rodičom ubytovanie počas hospitalizácie dieťaťa s onkologickou diagnózou.



ADVOKÁCIA PACIENTA


Vďaka dlhoročným skúsenostiam a kontaktom nepretržite komunikujeme s príslušnými inštitúciami na Slovensku i v zahraničí s cieľom dosiahnuť lepšiu starostlivosť o pacientov a znižovať výskyt rakoviny v spoločnosti.




PREVENCIA A PUBLIKÁCIE


Pravidelnými edukačnými eventami, informovaním verejnosti prostredníctvom letákov, prednášok pre firmy a školy podporuje LPR prevenciu rakoviny.


Na základe dopytu po informáciách pripravuje LPR s odborníkmi materiály, ktoré na požiadanie distribuuje do nemocníc, ambulancií a individuálnym záujemcom.



PROGRAMY PRE PACIENTOV V CENTRÁCH POMOCI V BRATISLAVE, KOŠICIACH A MARTINE


Celoročne organizujú vzdelávacie, pohybové a voľnočasové aktivity pre onkologických pacientov.



"Žijeme v dobe, kedy sú pre nás vzácne obyčajné veci, tešíme sa na bežné udalosti, užívame si momenty, ktoré boli nie tak dávno samozrejmosťou. Aj Deň narcisov bol v apríli samozrejmou udalosťou - 23 rokov. Pandémia jeho tradíciu v uliciach v ostatných dvoch rokoch prerušila. Zorganizovali sme ho síce náhradnými formami, ale jeho tradičná forma v uliciach chýbala. Preto sa veľmi tešíme, že Deň narcisov sa vracia späť, aj že dobrovoľníci ochotne reagovali na našu výzvu zapojiť sa. Veľmi ďakujeme našim partnerom za ich ochotu podpory - všetci sú mimoriadne dôležitou súčasťou Dňa narcisov, bez nich by tento deň nemohol byť v takom rozsahu a intenzite. Uvedomujeme si, že sú okolo nás udalosti, ktoré svojou vážnosťou a dôsledkami predčia všetko. Potrebujeme však nádej a vieru, že i v meniacom sa svete sú aj na Slovensku hodnoty, na ktorých možno stavať a ku nim spolupatričnosť, ľudská vzájomnosť a pomoc nepochybne patria. Úprimne ďakujeme všetkým, ktorí na toto nezabúdajú a spomenú si i 28. apríla - na Deň narcisov," hovorí Ing. Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.


„V Nadácii Slovenskej sporiteľne si uvedomujeme, že napriek novým celospoločenským úskaliam nesmieme zabudnúť na tých, ktorí im čelia v ešte ťažšej situácii ako zdraví ľudia.


Zároveň nás tiež nesmierne teší, že sa po dvojročnej prestávke vracia zbierka do kontaktnej verzie, na ktorú sme na Slovensku roky zvyknutí. O to viac sme hrdí na technologickú novinku, ktorou sa Slovenskej sporiteľni podarilo tento rok rozšíriť možnosti zbierania a tou sú nové samoobslužné platobné automaty, ktoré budú pilotne umiestnené vo vybraných bratislavských nákupných centrách. Zároveň niektoré dobrovoľnícke hliadky v Bratislave, Košiciach a Martine budú vybavené aj platobnými terminálmi, aby mohli ľudia prispieť aj bezhotovostne, “ dodáva Barbara Henterová, správkyňa Nadácie Slovenskej sporiteľne.



PRE DEŇ NARCISOV 2022 S Ú PLATNÉ TIETO IDENTIFIKAČNÉ ZNAKY DOBROVOĽNÍKA:



  • Biele tričko s logom Ligy proti rakovine s textom „JA SOM“

  • Identifikátor dobrovoľníka: číslo dobrovoľníka umiestnené v stredovej časti narcisu priamo v logu vytlačené na žltom podklade.

  • Narcis: žltý narcis - každoročný symbol zbierky na rozdávanie za dobrovoľný príspevok

  • Papierová pokladnička modrej farby s oranžovo – bielou potlačou a textom Deň narcisov, 28. 4. 2022, číslom registrácie zbierky, vydanej Ministerstvom vnútra SR. Každá pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami bielej farby s modrým nápisom Deň narcisov. Okrem toho na každej pokladničke sa nachádza logo Ligy proti rakovine, číslo pokladničky, QR kód a číslo SMS 848.

  • Aktuálny leták Deň narcisov 2022



V mene onkologických pacientov na Slovensku vám ďakujeme.



ZDROJ: Liga proti rakovine



Štítky :

lekari reklama

lekari reklama