Zdieľanie

Moringa –viac ako len superpotravina Pomáha v boji proti únave a stresu. Silný protizápalový účinok je zas nápomocný pri reumatoidných ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 25.04.2024 categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Moringa –viac ako len superpotravina

Moringa caribbean je tropický strom, ktorého účinky vás presvedčia o nesmiernej sile prírody. Do dnešných dní bolo realizovaných okolo 1300 vedeckých štúdií potvrdzujúcich rôznorodé účinky najmä listov a semien moringy. V roku 2008 Národný ústav zdravia (National Institute od Health) vyhlásil Moringu za „rastlinu roka“ na základe faktu, že má potenciál pomôcť zvrátiť množstvo environmentálnych problémov a zároveň dokáže pokryť nutričné potreby človeka.O moringe sa hovorí, že obsahuje celkovo 539 známych zložiek v súlade s africkou a indickou ľudovou medicínou (ajurvédou), a predpokladá sa prevencia množstva ochorení a problémov .

Všetky živiny v jednom balení (alebo All-in-one)

Najúžasnejšie na Moringe je práve množstvo a kombinácia nutričných a medicínskych fytochemikálií a zložiek identifikovaných v rôznych častiach rastiny. Asi najviac vyzdvihovaný je obsah vitamínu A vo forme karoténu , vitamínu C , vápnika , draslíka , železa a esenciálnych aminokyselín . Významným atribútom je biologická dostupnosť a vstrebateľnosť čisto prírodných fytolátok v ľudskom organizme. Pri komplexnom pohľade nájdeme v moringe vitamíny B1, B2, B3, ale aj vitamíny rozpustné v tukoch - A, D, E a K a množstvo minerálov – okrem spomínaných aj meď, fosfor, zinok a ďalšie. Moringa je taktiež zdrojom 46-tich prírodných antioxidantov. Jej listy obsahujú prevažne flavonoidy a karotenoidy. Čaj z listov moringy sa považuje za účinnejší zdroj antioxidantov ako iné bylinné čaje a dokonca zelený čaj.

Liekom nielen v ľudovej medicíne

Spomínané vitamínové a minerálové zloženie listov moringy pomáha pri problémoch s cievami, astme či Crohnovej chorobe. Množstvo štúdií už potvrdilo zdravotné benefity užívania moringy.

Antioxidačný efekt pôsobí proti rakovine prostaty , ale aj problémom s pokožkou , sleduje sa protinádorový účinok extraktu listov. Modulačný efekt bol zistený pri anémii, vysokom krvnom tlaku, diabete, vysokom cholesterole, problémoch so štítnou žľazou a obličkových ťažkostiach .

Silný protizápalový účinok je nápomocný pri reumatoidných ochoreniach, potláčaní bolesti a opuchoch. Napomáha aj pri rôznych tráviacich problémoch . V mnohých prípadoch sa ukázal antibakteriálny, antimikrobiálny a antivirálny efekt a vplyv na povzbudenie imunitných procesov. Môže zlepšiť stav pri migrénach a bolestiach hlavy .

Listy pôsobia protizápalovo aj ako prevencia proti chrípke a nachladnutiu. Osvedčila sa i diabetikom, keďže dokáže znižovať hladinu cukru v krvi. Taktiež pomáha v boji proti únave a stresu.

Moringa nezabúda ani na ženy . Vzácny prvok zeatín spomaľuje starnutie buniek , čo z neho robí úžasný anti-aging faktor pôsobiaci proti vráskam, vyznačujúcim sa pozitívnym účinkom na pokožku.

Pozor na kvalitu preparátov

Pre dosiahnutie reálneho efektu je potrebné dávať pozor na kvalitu a čistotu preparátov . Moringa caribbean je pestovaná na panenských plantážach sopečného ostrova St. Lucia v Karibiku . Z listov a semien pripravujeme pre vás nechemické, bezpesticídne a bezherbicídne produkty prvotriednej kvality. V preparátoch sú zachované výživové prvky, pôvodná farba a vôňa zázračného stromu moringa. Kvalita a čistota prášku je zároveň testovaná modernými technologickými postupmi. Veríme, ža si našu moringu obľúbite.

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama