Zdieľanie

Kurzy prvej pomoci spoločnosti Falck Academy vlani dosiahli historicky najvyššiu návštevnosť Spoločnosť Falck Academy s.r.o. v minulom roku vyškolila rekordných 11 909 záujemcov o kurz prvej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 26.04.2024 categoryZaujímavosti

Spoločnosť Falck Academy s.r.o. v minulom roku vyškolila rekordných 11 909 záujemcov o kurz prvej pomoci. Na príprave 964 kurzov, ktoré trvali 7 712 hodín, sa podieľali profesionálni záchranári po celom Slovensku. Záujem tak z roka na rok rastie.


Kurzy prvej pomoci pozostávali z teoretickej a praktickej časti, v trvaní 8 hodín. V teoretickej časti bol kladený dôraz na to, aby sa účastníci naučili správne vyhodnotiť vzniknutú situáciu a poskytnúť neodkladnú prvú pomoc.br> Inštruktori sa venovali aj psychickému zvládnutiu nepredvídanej udalosti. Druhá časť sa zameriavala na praktický nácvik prvej pomoci pri rôznych život ohrozujúcich situáciách ako sú dusenie, strata vedomia, zastavenie dýchania a oživovanie. Účastníci kurzov si osvojili aj správne postupy ošetrenia zlomenín, popálenín alebo zastavenia krvácania.


Súčasťou výučby bolo aj zoznámenie sa s automatickými externými defibrilátormi. Ide o špeciálne zariadenia, ktoré sa používajú v prípadoch náhleho zlyhania srdca. Ich obsluha je veľmi jednoduchá a rýchla. V situáciách, kedy záleží na každej sekunde, dokážu zachrániť ľudský život ešte pred príchodom lekárskej pomoci. Ich včasné použitie patrí medzi hlavné odporúčania Európskej resuscitačnej rady.



To, že sa téma prvej pomoci dostáva do popredia, potvrdzuje aj každoročný nárast zrealizovaných kurzov. “Máme veľkú radosť, že ľudský život a jeho záchrana sa stávajú čoraz dôležitejšími aj pre bežných ľudí. Častokrát sú svedkami nehody alebo úrazu, ale nevedia čo robiť. Po absolvovaní kurzu však dokážu pomôcť ešte pred príchodom záchranky a môžu tak zachrániť život,“ dopĺňa Miroslav Nagy, hlavný tréner Falck Academy.


Najväčšiu časť záujemcov o kurzy prvej pomoci tvorili fyzické osoby a firmy. Ďalšou kategóriou boli žiadatelia o vodičské oprávnenie, najmenej bolo profesionálnych záchranárov pripravujúcich sa na svoje budúce povolanie.



O Falck Academy



Falck Academy organizuje kurzy prvej pomoci pre odbornú aj laickú verejnosť a v tejto oblasti je lídrom na Slovensku. Kurzy prvej pomoci vedú výlučne profesionálni záchranári a lekári, ktorí ročne preškolia takmer 10 tisíc klientov.

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama