Zdieľanie

Hľadáte uplatnenie vo farmacii mimo SR? Skúste Švédsko! Švédsko je štvrtá najväčšia krajina Európy. Nájdete tu zhruba 100 tisíc jazier a 24 tisíc ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 19.03.2024 categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Švédsko je štvrtá najväčšia krajina Európy. Nájdete tu zhruba 100 tisíc jazier a 24 tisíc ostrovov. S touto krajinou sa nám obvykle spájajú aj známe značky, napr. Ericsson, Volvo, Saab, Scania, IKEA a Electrolux.


Možno ste už uvažovali nad tým, ako je to s pracovným uplatnením vo Švédsku. Keďže trh je otvorený, ako občania EÚ tu pracovať oficiálne môžeme, akurát bez znalosti švédčiny alebo perfektnej angličtiny nájsť si prácu je naozaj veľmi ťažké.


Pokiaľ však určité profesie v krajine chýbajú, vedia zamestnávatelia pomôcť rôznymi nepeňažnými výhodami získať danú prácu aj občanovi inej členskej krajiny EÚ. Jedným z takýchto poskytovaných benefitov je práve jazykový kurz švédčiny poskytnutý zamestnávateľom ešte pred samotným nástupom do práce.


Keďže práca farmaceuta spočíva vo veľkej miere v komunikácii s pacientmi, určite je nutnosťou ovládať štátny jazyk, v tomto prípade švédčinu. Naša spoločnosť Universal Consulting s.r.o. dlhodobo spolupracuje s jedným takýmto klientom, ktorý úspešným uchádzačom o prácu farmaceuta vo Švédsku pomáha zabezpečiť jazykový kurz švédčiny zadarmo ešte pred nástupom do práce. Kurz trvá zhruba 3-4 mesiace. Náš klient taktiež asistuje s nájdením ubytovania a s potrebnými formalitami po príchode do Švédska. Zamestnávateľom je následne prestížna švédska sieť lekární. Okrem dlhodobého zamestnania s možnosťou kariérneho rastu zamestnávateľ poskytuje aj množstvo ďalších výhod a benefitov. Platové podmienky sú taktiež lukratívne.
Farmaceut po nástupe pre danú sieť lekární zarobí priemerne 25.000-29.000 SEK mesačne, čo je cca 2600 € - 3100 € mesačne podľa kurzu meny.


Podľa výpočtov Inštitútu pre súkromné financie („Institut för privatekonomi“) boli v roku 2014 mesačné životné náklady mimo nákladov na bývanie približne 9 460 SEK pre osobu, ktorá žije sama. Táto suma zahŕňa náklady na stravu, oblečenie, hygienu, lekársku starostlivosť, šport, auto, aktivity vo voľnom čase, miestnu dopravu, poistenie, elektrinu, telefón, atď. Nezahŕňa však náklady napríklad na dovolenku, darčeky a pod. Náklady však tiež závisia na lokalite, v ktorej bývate.


Ak Vás práca vo Švédsku zaujala a radi by ste rozšírili rady našich už úspešne umiestnených farmaceutov, zašlite nám Váš profesijný životopis na email: tn@universalconsulting.sk. Stačí, ak ovládate anglický jazyk na komunikatívnej úrovni, máte ukončené vzdelanie v odbore farmaceut (Mgr. alebo PharmDr.) a prax.

Viac informácií nájdete na našej webovej stránke www.universalconsulting.sk alebo sa na nás v prípade otázok kedykoľvek obráťte.


Tešíme sa na Vaše reakcie.

Štítky :

lekari reklama