Zdieľanie

Chemický peeling je vynikajúci nielen na omladenie pleti Ide o pomerne neinvazívnu procedúru, ktorá nezaberie veľa času a pri odbornej aplikácií vám určite ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.04.2024 Prečítané: 4350x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Ak chcete svojej pleti dopriať omladenie alebo ju zbaviť nepekných škvŕn či vyrážok, určite je chemický peeling tým správnym riešením. Ide o pomerne neinvazívnu procedúru, ktorá nezaberie veľa času a pri odbornej aplikácií vám určite prinesie spokojnosť.

Pri chemickom peelingu dochádza k olupovaniu vrchnej a strednej vrstvy pokožky. Po nanesení chemického prípravku sa pleť zbavuje odumretých nepotrebných kožných buniek vo vrchnej vrstve pokožky. Následne sa podporí vznik kolagénu, ktorý robí pleť pružnou a elastickou. Nakoľko sa vekom tvorí stále menej kolagénu, pokožka stráca na sviežosti a napnutosti, preto je chemický peeling jedným z najvhodnejších procedúr na omladenie pokožky. Zároveň sa olúpením odumretých kožných buniek dosiahne celkovo zjednotenie textúry pokožky.

Chemický peeling sa často využíva v kombinácií s inými procedúrami, pretože je to takzvaný akcelerátor želaného výsledku. Vďaka tomu, že je pleť zbavená nepotrebných kožných buniek, môžu ostatné procesy nabehnúť omnoho rýchlejšie.

Na aké problémy pleti je chemický peeling teda vhodný? Tu je zoznam problémov, ktoré môžete chemickým peelingom vyriešiť:

  • vrásky - predovšetkým tie začínajúce, jemnejšie v okolí očí, úst a medzi obočím
  • mdlá pokožka , bez jasu alebo známok sviežosti
  • akné
  • mastná pokožka - chemický peeling sa odporúča aj pri vyššej mazovej činnosti, pri pokožke s rozšírenými pórmi
  • epidermálna melazma (melasma) - tmavé sfarbenie kože vo vrchnej vrsvte pokožky, prítomná najmä v tehotenstve
  • pigmentové škvrny
  • celkové omladenie pleti

Chemický peeilng sa robí vo vrchnej vrstve pokožky - povrchový chemický peeling, alebo v stredne hlbokej vrstve - stredne hlboký chemický peeling. Chemický prípravok obsahuje rôzne ingrediencie, ako napríklad kyselina glykolová, mliečna, azalová, salicylová, či retinol, ktoré sú obsiahnuté v rôznych koncentráciach, podľa toho, o aký problém ide a do akej vrstvy má byť peeling účinný. Každé zloženie je určené na špecifický problém a vyžaduje si správnu aplikáciu. Odporúčame preto, aby ste si ho nechali urobiť odborníkom , ktorý nielen pozná presný postup, ale aj riziká a nečakané reakcie, ktoré sa pri nanesení môžu vyskytnúť.

Mgr. Iveta Šujanová - Estetický Salón Ivett

Viac o chemickom peelingu: http://www.ivett.sk/chemicky-peeling/

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama