Zdieľanie

ČO LIEČI HYPERBARICKÝ KYSLÍK ? Hyperbarickej oxygenoterapii je v posledných rokoch vo svete venovaná veľká pozornosť. Jej použitie je často ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 29.03.2024 Zobrazené: 805010x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

ČO LIEČI HYPERBARICKÝ KYSLÍK


CENTRUM HYPERBARICKEJ OXYGENOTERAPIE - KOŠICE





Hyperbarickej oxygenoterapii je v posledných rokoch vo svete venovaná veľká pozornosť. Jej použitie je často indikované vtedy, keď už ostatné terapeutické metódy zlyhali. Hyperbarická oxygenoterapia je liečebná metóda , ktorá často prekvapivo rýchlo zlepší vážny zdravotný stav pacientov . Hyperbarickú oxygenoterapiu, môže absolvovať každý pacient bez rozdielu veku . Liečba kyslíkom v pretlaku je účinná liečebná a rehabilitačná metóda . Liečime novorodencov a liečbu môžu absolvovať aj deti .

Táto metóda sa úspešne využíva pri liečbe rôznych vážnych stavov pacienta, v plastickej a rekonštrukčnej chirurgii, v liečbe popálenín a nehojacich sa rán, pri neurologických ochoreniach, v liečbe autizmu a detskej mozgovej obrny, pri niektorých ochoreniach sluchového orgánu, pri stavoch po mozgovej príhode, pri komplikáciách cukrovky, pri periférnych cievnych ochoreniach, v liečbe rakoviny, pri chronických ochoreniachy a mnohých ďalších chorobných stavov.

Hyperbarická oxygenoterapia prináša pozitívne efekty pre Vaše zdravie: zbavuje únavy a chronickej vyčerpanosti, zlepšuje látkovú výmenu, posilňuje imunitu, telo očistí od toxínov, upokojí nervový systém, zregeneruje mozgové bunky, zlepšuje prekrvenie tkanív a orgánov, spomaľuje proces stárnutia, zbavuje vrások, blahodárne pôsobí na celý organizmus .


HYPERBARICKÁ KOMORA


CENTRUM HYPERBARICKEJ OXYGENOTERAPIE - KOŠICE

Hyperbarická oxygenoterapia (HBO) je vykonávaná v jednolôžkovej hyperbarickej komore plnenej kyslíkom . Hyperbarická komora alebo pretlaková komora je tlaková nádoba prispôsobená na pobyt jednej osoby za podmienok zvýšeného tlaku kyslíka . Hyperbarická komora sa skladá z dvoch priehľadných akrylátových valcov dĺžky 220 cm, cez ktoré je možné pacienta pozorovať a pomocou komunikačného systému s ním komunikovať. Pacient sa vsúva do komory spolu s lôžkom, na ktorom je umiestnený. Na osobitnom paneli je klimatizačná jednotka s monitorovacím zariadením. Hyperbarická komora umožňuje pohlcovanie oxidu uhličitého, úpravu teploty a vlhkosti.

V hyperbarickej komore je možné
podávať infúzie , merať krvný tlak , vykonávať umelú ventiláciu pľúc , monitorovať EKG a tepovú frekvenciu a tiež merať teplotu pacienta . Zariadenie komory umožňuje kontrolované zvyšovanie, udržiavanie a znižovanie tlaku vo vnútri nádoby. V prípade potreby je možné vykonať rýchlu dekompresiu za 20 sekúnd .


INDIKÁCIE





Hyperbarická oxygenoterapia (HBO) je účinná liečebná a rehabilitačná metóda založená na vdychovaní čistého medicinálneho kyslíka pri zvýšenom tlaku. Vďaka zvýšenému tlaku vzduchu v hyperbarickej komore sa kyslík dostane všade tam, kde ho Vaše telo potrebuje až ku chorým alebo poškodeným tkanivám , do ktorých už kyslík prostredníctvom svojich prirodzených nosičov – červených krviniek v potrebnom množstve preniknúť nemôže. Poškodené tkanivá príjmu ďaleko viac kyslíka, preto dochádza k obnove poškodených tkanív a k zlepšeniu funkcií poškodených či nefunkčných orgánov v tele pacienta a výsledkom účinnej liečby je zlepšenie celkového Vášho zdravotného stavu .






HYPERBARICKÁ OXYGENOTERAPIA


ÚČINNÁ PRI PREVENCII A LIEČBE STAVOV





· DIABETICKÁ NOHA

· DIABETICKÉ RANY A DEFEKTY

· ISCHEMICKÉ CHOROBY DOLNÝCH KONČATÍN

· ŤAŽKÉ BAKTERIÁLNE INFEKCIE MÄKKÝCH TKANÍV

· AUTIZMUS A PORUCHY UČENIA

· STAVY PO INVAZÍVNYCH CIEVNYCH VÝKONOCH

· STAVY PO CIEVNYCH PRÍHODÁCH MOZGU

· POŠKODENIE MOZGU PRI NEDOSTATKU KYSLÍKA

· POŠKODENIE MOZGU PO ÚRAZE

· POPÁLENINY

· DETSKÁ MOZGOVÁ OBRNA - DMO

· PLYNOVÁ EMBÓLIA

· OTRAVY OXYDOM UHOĽNATÝM A DYMOM

· DEMENCIE

· SKLERÓZA MULTIPLEX

· PARKINSONOVA CHOROBA

· ALZHEIMEROVA CHOROBA

· NEUROBLASTÓM

· CHRONICKÉ STAVY

· CUKROVKA

· OSTEOMYELITÍDA

· NÁHLY VZNIK HLUCHOTY

· DEKOMPRESNÁ CHOROBA

· POŠKODENIE ZRAKU

· DEFEKTY PO RÁDIOTERAPII

· UZÁVER CENTRÁLNEJ ARTÉRIE SIETNICE

· TRAUMATICKÝ ÚRAZ MOZGU (TBI)

· ÚNAVOVÝ SYNDRÓM, ANTI AGEING

· RAKOVINA

· STRES, DEPRESIA, ÚNAVA, PSYCHICKÁ A FYZICKÁ ZÁŤAŽ ORGANIZMU

· ZNÍŽENÁ IMUNITA

· STAVY PO PREKONANÍ CHOROBY

· STAVY POČAS AKÚTNEHO ŠTÁDIA

· NEUROLOGICKÉ A CIEVNE OCHORENIA

· OCHORENIA CENTRÁLNEJ NERVOVEJ SÚSTAVY

· NEHOJACE SA RANY

· STAVY CHRONICKÉHO VYČERPANIA

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama