Zdieľanie

Zdravie: Súťaž na OnkoAsist ešte nie je uzavretá, postupne sa vyhodnocujú ponuky Bratislava 7. mája (TASR) - Súťaž na projekt OnkoAsist stále nie je uzavretá. Národné centrum ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 19.05.2024 categoryDenné správy commentsČítané 93x

Bratislava 7. mája (TASR) - Súťaž na projekt OnkoAsist stále nie je uzavretá. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) postupne vyhodnocuje predložené ponuky. Deklarovalo, že projekt, ktorý má zlepšiť manažment pacientov s rakovinou, zrealizovať plánuje. Vyplýva to z jeho stanoviska pre TASR.
"Súťaž na projekt OnkoAsist je aktuálne v štádiu verejného obstarávania, postupne vyhodnocujeme ponuky. Trvanie vyhodnocovania ponúk a uzavretie verejného obstarávania je závislé od toho, či si niektorí uchádzači uplatnia právo odvolania na Úrad pre verejné obstarávanie," priblížila pre TASR vedúca oddelenia komunikácie a marketingu NCZI Alena Krčová.
Tender na OnkoAsist vyhlásilo centrum začiatkom vlaňajška. Viackrát prišlo k jeho predĺženiu. Pôvodná lehota na predkladanie ponúk bola do 17. februára minulého roka. Peniaze na projekt sa mali pôvodne čerpať zo starých eurofondov. Ministerstvo investícií a NCZI ešte vlani upozornili, že sa projekt nemusí stihnúť zrealizovať v termíne, a rokovali o inom zdroji financovania. Hodnota projektu sa odhadovala na 11 miliónov eur bez DPH. Financovanie má byť nakoniec kryté ďalším programovým obdobím. Finálna hodnota diela môže byť podľa NZCI nižšia.


akb ryb

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama