Zdieľanie

Vláda: Odmietla návrh na odvolanie ministerky zdravotníctva SR Z. Dolinkovej Bratislava 8. mája (TASR) - Vláda odmietla opozičný návrh na odvolanie ministerky zdravotníctva SR Zuzany ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 19.05.2024 categoryDenné správy commentsČítané 214x

Bratislava 8. mája (TASR) - Vláda odmietla opozičný návrh na odvolanie ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) Nesúhlas vyjadrila na stredajšom rokovaní.
Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na odvolanie ministerky by sa mala konať vo štvrtok (9. 5.) podvečer o 17.30 h.
Opozičné hnutia PS, KDH a Slovensko iniciovali odvolávanie z viacerých dôvodov. Argumentujú neriešením problémov zdravotníctva, ako sú kolabujúci ambulantný sektor či nedostatok sestier. Hovoria aj o ohrozovaní eurofondov či "netransparentnom" rozhodnutí v súvislosti s výstavbou koncovej univerzitnej nemocnice, ktorá mala pôvodne stáť na bratislavských Rázsochách.
SaS zvolanie schôdze nepodporila. Argumentuje, že za niektoré problémy, pre ktoré chcú opoziční politici ministerku odvolávať, sú zodpovední aj niektorí z nich.
Ministerka konanie opozície označila za politikárčenie, dôvody na svoj koniec vo funkcii nevidí.


em bac sum tur

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama